Лiкар.iнфонд

Лiкар.iнфонд
Home / Акции / Монетки збирай - дiткам... / 2010.02. [Монетки...] Акція Монетки в підтримку відділення...

2010.02. [Монетки...] Акція Монетки в підтримку відділення токсикології ОХМАТДИТу

 
РЕЙТИНГ: 14969

Значення  роботи токсикологічного відділення НДСЛ «Охматдит» важко переоцінити. Щорічно  у відділення в критичному стані  надходить близько 500 дітей, з яких близько 111 дітей потребують замісної терапії - працює апарат штучної нирки. 

Крім  того, у відділенні лікуються діти з хронічною нирковою недостатністю  з усієї України, вони мають потребу  в регулярному діалізі і живуть, часто роками, у стінах лікарні.

На жаль, дефіцит фінансування цього відділення складає близько 60%, як на препарати, витратні матеріали, так і на устаткування. Ці цифри часто непосильним тягарем  лягають на батьків дітей-пацієнтів. До того ж, відділення забезпечене обладнанням вкрай скромно, всі лінеомати і інфузомати знаходяться в критичному стані, меблі розсипаються. Картина характерна для багатьох українських лікарень, але неприпустима для такого відділення, де будь-яка стороння інфекція або несправність обладнання може стати фатальною.

Лікувальний процес складний, часто ускладнюється  через застарілого оснащення  відділення, крім того, лікування дороге. Керівництво клініки максимально  намагається забезпечити пацієнтів  препаратами і витратними матеріалами, але зараз, коли бюджет ще не затверджений і чекати грошей можна довго, ситуація просто критична.

Але є  і хороша новина. Відкрився новий корпус, де розміститься токсикологія. В цих стінах відділення зможе приймати більше дітей, за умови забезпечення необхідним обладнанням.

Тут передбачено  все на високому сучасному рівні, різні операційні, інфекційні бокси, відділення інтенсивної терапії, діалізні зали. Подбали і про побутові умови маленьких пацієнтів і їх батьків. Для них передбачена їдальня, блоки з душовими, кімната для відпочинку та ігрова, комп'ютерний клас і кабінет психолога. Нам належить організувати заняття з дітьми шкільного віку, які не можуть ходити до школи, розвиваючі заняття для малюків. Потрібні будуть волонтери, отже - ласкаво просимо.

Ми звертаємося  до вас, простих громадян і представникам компаній, підтримати відділення токсикології.

Гострі  отруєння - це біда, що може торкнутися кожної родини. Ми можемо об'єднатися для вирішення найгостріших проблем забезпечення лікувального процесу відділення. Адже зараз гостро необхідні перитонеальні катетери, перехідники, стерилізаційні розчини, лінеомати та інфузомати, яких відділення не бачило з 2000 року, та інше.  До того ж переїзд до нового корпусу залежить від установки нової системи підготовки води для діалізних залів, яка коштує 350 000 грн.

Разом ми можемо допомогти зробити це! 

Приєднуйтесь до акції «Монетки збирай - діткам допомогай»! На зібрані в результаті акції кошти будуть закуплені витратні матеріали, обладнання у відділення токсикології НДСЛ «Охматдит»

м. Київ вул. Чорновола 38

(завідувач  відділенням токсикології Шейман Борис Семенович) www.ohmatdit.com.ua 

Координацiя акції:

monetki@likarinfund.org

Все права на проведение акции  «Монетки збирай…» защищены Законом во избежание спекуляций и злоупотреблений репутацией МБФ «Ликар.инфонд»